4.3.2011

Parsa-kukkakaalivuoka












Ohjeen avulla valmistat: noin 4 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: helppo
Valmistustapa: uunissa

Näitä aineksia tarvitset:

2 pss (yhteensä 400 g) pakastettua parsakaalia ja/tai kukkakaalia
2-2,5 dl ruokakermaa
3 rkl juustoraastetta
3 rkl pakastesipulikuutioita (tai pieni sipuli pilkottuna)
1/2 tl mustapippuria



Näitä välineitä tarvitset:

Uunivuoka (noin 29 cm x 19 cm), ruoka- ja teelusikka.

Näin valmistat parsa-kukkakaalivuoan:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 C asteeseen.












2. Levitä parsa- ja kukkakaalikukinnot uunivuokaan.






3. Ripottele n. 3 rkl sipulikuutioita vuokaan.










4. Kaada ruokakerma tasaisesti kasvisten päälle.








5. Ripottele noin 1/2 tl mustapippuria vuoan päälle. - Voit lisätä halutessasi myös muita mausteita, kuten valkosipulia.








6. Ripottele halutessasi pinnalle 3 rkl juustoraastetta.








7. Laita vuoka uuniin uunin alatasolle ja kypsennä noin 40 minuuttia. Ota vuoka uunista patalappuja- tai kintaita käyttäen ja sammuta lopuksi uuni.









Nauti sellaisenaan raikkaan salaatin kera tai lisukkeena esimerkiksi perunoiden sijaan.








- VINKKI! Lisää vuokaan esimerkiksi pari desiä valmiiksi keitettyjä kikherneitä, herkkusieniä tai muita kypsennettyjä kasviksia, niin saat täyttävän kasvisruoan. Sekoita kasvikset parsa- ja kukkakaalien joukkoon ennen kuin kaadat ruokakerman.


-VINKKI! Paista n. 300 g jauhelihaa tai broilerinsuikaleita kypsäksi pannulla,  lisää vuokaan ja sekoita ennen kuin kaadat ruokakerman, niin saat herkullisen ja täyttävän liharuoan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.