8.7.2011

Lisukesalaatti















Ohjeen avulla valmistat: yhden annoksen
Tarvittava valmistusaika arviolta: noin 10 minuuttia.
Vaikeusaste: helppo



Näitä aineksia tarvitset:

Jäävuori- tai ruukkusalaattia tms.
Kirsikkatomaatteja
Kurkkua










Näitä välineitä tarvitset:

Leikkuulauta, terävä veitsi, lautanen.






Näin valmistat salaatin:

1. Irrota muutama salaatinlehti salaatinkerästä ja huuhtele lehdet huolellisesti viileän hanaveden alla.








2. Pilko salaatinlehdet veitsellä ohuiksi suikaleiksi ja asettele lautaselle.








3. Huuhtele kurkku. Leikkaa isosta kurkusta muutaman sentin levyinen pala. Pilko ohuiksi siivuiksi ja asettele lautaselle.







4. Huuhtele muutama kappale kirsikkatomaatteja. Puolita tomaatit veitsellä ja asettele lautaselle.








Nauti salaatti muun pääruoan lisukkeena.













- VINKKI! Voit muokata salaattia mieltymystesi mukaan. Pilko joukkoon esimerkiksi, punasipulia, lisää tölkkimaissia, ananaspaloja, viinirypäleitä jne.

- VINKKI! Saat täyttävämmän salaatin tekemällä isomman annoksen ja lisäämällä joukkoon esimerkiksi fetajuustoa, avokadoa, pähkinöitä ja siemeniä, tonnikalaa tai kypsennettyä kanaa.

-VINKKI! Käytä kastikkeena öljypohjaista salaatinkastiketta tai esimerkiksi oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa.


Ravintoainesisältö



Annos
Hiilihydraatteja
  4 g
 
Proteiinia
  1 g
 
Rasvaa
  0,3 g
 
Kuitua
1,8 g
 



Energiaa kJ:
  120
 
Energiaa kcal:
  30
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.