19.3.2011

Savulohitäyte perunoille

Ohjeen avulla valmistat: 4 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 45 min.
Vaikeusaste: vähän vaativampi


Näitä aineksia tarvitset: 

100 g kylmäsavulohta tai tonnikalaa
1 prk kermaviiliä
1/2 prk (=100 g) tuorejuustoa
1/2 punasipuli
(1 valkosipulinkynsi halutessasi)
1/4 tl (= 1 maustemitta) mustapippuria
1/4 tl (= 1 maustemitta) sitruunapippuria tai 1 tl sitruunamehua
Tuoretta persiljaa,tilliä tai ruohosipulia tai kuivattuja yrttejä 


Näitä välineitä tarvitset:

Leikkuulauta, terävä veitsi, haarukka, ruokalusikka, teelusikka,
1 kulho, sakset.







Näin valmistat kalatäytteen:

1. Kaada kermaviilipurkin sisältö kulhoon.








2. Ota puolet (100 g) tuorejuustosta ja lisää kulhoon.









3. Sekoita lusikalla.











4. Pilko puolikas punasipuli. Leikkaa veitsellä sipulin suiposta päästä pala ja irrota kuoret.








5. Halkaise sipuli kahtia. Älä irrota sipulin kantaa. Se helpottaa pilkkomista.



6. Leikkaa sipuliin viiltoja pituussuunnassa terävällä veitsellä, mutta jätä kanta ehjäksi. Tee useita viiltoja tiheään.




7. Leikkaa sipuliin muutamia viiltoja vaakasuunnassa.




8. Leikkaa sitten viiltoja suiposta päästä vaakasuunnassa niin, että sipulista muodostuu pieniä kuutioita. Poista kantaosa viimeisenä. Lisää sipulikuutiot kulhoon.








9. Pilko halutessasi 1 valkosipulinkynsi. Irrota 1 valkosipulinkynsi ja aseta se leikkuulaudalle. - Voit jättää valkosipulin halutessasi pois täytteestä, jos et pidä sen mausta.









10. Aseta veitsi vaakatasossa valkosipulinkynnen päälle ja lyö kämmenellä veitsen päälle. Näin kuoret irtoavat helpommin.







11. Irrota kuoret.








12. Viipaloi valkosipuli pieniksi viipaleiksi pitkittäisillä ja poikittaisilla viilloilla. Lisää kulhoon.






13. Viipaloi 100 g kylmäsavulohta pienemmäksi terävällä veitsellä. Lisää hienonnettu kala kulhoon.






14. Lisää joukkoon 1/4 tl rouhittua mustapippuria.










15. Lisää joukkoon 1/4 tl sitruunapippuria tai 1 tl sitruunamehua. 







16. Huuhtele tuore persilja viileän veden alla ja ravistele ylimääräiset vedet pois. Leikkaa puhtailla keittiösaksilla 2-3 rkl persiljaa suoraan kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.





















- VINKKI! Jos sipulin ja valkosipulin maku on liian voimakas, voit kokeilla niiden sijaan esimerkiksi paprikaa ja kurkkua pilkottuna.

- VINKKI! Suolan määrää voit vähentää käyttämällä sitruunamehua sitruunapippurin sijaan.


Ravintoainesisältö

 


Koko resepti
1 annos 
Hiilihydraatteja
  9 g
 2,25 g
Proteiinia
  32 g
 8 g
Rasvaa
  40 g
 10 g
Kuitua
  0,2 g
 0 g



Energiaa kJ:
  2280
570
Energiaa kcal:
  545
136

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.