22.2.2011

Uunissa paistettu banaani-kaurapuuro














Ohjeen avulla almistat: noin 4 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: hieman vaativampi
Valmistustapa: uunissa


Näitä aineksia tarvitset:

2 kypsää banaania
4 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 maustemitta (= 1/4 tl) suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
1 tl kanelia
1 kananmuna
4 dl rasvatonta maitoa


Tarjoiluun:

Esimerkiksi hunajaa.













Näitä välineitä tarvitset:

2 kulhoa, mittavälineet, puuhaarukka, vispilä, haarukka, lusikka, veitsi, leikkuulauta, uunivuoka (26 cm x 19 cm) + leivinpaperia.

- Lisäksi tarvitset saksia leivinpaperin leikkaamiseen.







Näin valmistat banaani-kaurapuuron:

 - Yhdistä ensin kuivat ainekset näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 190 C asteeseen.












2. Mittaa 4,5 dl kaurahiutaleita kulhoon.











3. Mittaa ja lisää 1 tl leivinjauhetta.










4. Mittaa ja lisää 1 maustemitta (=1/4 tl) suolaa.











5. Mittaa ja lisää 1 tl vaniljasokeria kulhoon.










6. Mittaa ja lisää 1 tl sokeria kulhoon. 










7. Mittaa ja lisää 1 maustemitta (= 1/4 tl) kanelia kulhoon. 










8. Sekoita puuhaarukalla.











 - Yhdistä sitten kosteat ainekset näin:

9. Kuori yksi banaani.









10. Muussaa banaani leikkuulaudan päällä esimerkiksi haarukan avulla.






 
11. Lisää muussattu banaani toiseen erilliseen kulhoon.











12. Riko ja lisää yksi kananmuna banaanin joukkoon.Sekoita vispilällä.










13. Mittaa ja lisää 4 dl maitoa muussatun banaanin ja kananmunan sekaan. Sekoita vispilällä.



14. Kaada kosteat ainekset kuivien ainesten joukkoon. Sekoita hyvin puuhaarukalla tasaiseksi.









15. Kuori toinen banaani.










16. Pilko toinen banaani veitsen avulla noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi ja jaa palat kahteen osaan.










 17. Ota uunivuoka ja leivinpaperi. Leikkaa saksien avulla uunivuokaan sopiva leivinpaperi ja asettele vuokaan.
- Leivinpaperi estää puuron tarttumisen vuokaan, mutta jos et halua käyttää paperia, voit jättää sen pois ja voidella vuoan rasvalla.









18. Asettele puolet banaanisiivuista pannun pohjalle.











19. Kaada valmis seos panulle banaanisiivujen päälle. Tasoita lusikan avulla tasaiseksi.











 20. Asettele loput banaanisiivut seoksen päälle.









21. Laita vuoka uunin alatasolle. Paista 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja kaurahiutaleet ovat kypsiä. Lopputulos on kiinteä levymäinen, josta voi leikata annokset veitsellä.











22. Ota varovasti uunista käyttäen patalappuja tai -kinnasta.











23. Muista sammuttaa uuni lopuksi!



Voit tarjoilla puuron sellaisenaan, mutta jos kaipaat hieman lisää makeutta, voit lisätä tarjoilun yhteydessä hieman hunajaa valmiin uunipuuron päälle.











 - VINKKI! Voit jättää kananmunan halutessasi pois. Lisää tällöin yksi muussattu banaani seokseen.
- Kaikkiaan tarvitset tällöin siis yhteensä 3 banaania, kaksi muussattuna taikinaan ja yksi puolitettuna vuoan pohjalle ja seoksen päälle.

- VINKKI! Vaniljasokerin ja sokerin sijaan voit käyttää myös vaniljauutetta. Jätä tällöin sokerit pois ja käytä vaniljauutetta 1 tl.  Sekoita vaniljauute kosteiden ainesten sekaan.

- VINKKI! Saat vaihtelua kun lisäät seokseen esimerkiksi 1 dl rusinoita tai pähkinöitä.


Ravintoainesisältö (ilman hunajaa)

 


Koko resepti
Annos / kpl
Hiilihydraatteja
  162 g
 40,5 g
Proteiinia
  45 g
 11 g
Rasvaa
  18 g
 4,5 g
Kuitua
  20 g
 5 g



Energiaa kJ:
  4414
1103
Energiaa kcal:
  1055
264

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.