23.2.2011

Lämpimät voileivät tonnikalatäytteellä










Ohjeen avulla valmistat: noin 12 kpl.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 45 min.
Vaikeusaste: helppo
Valmistustapa: uunissa



Näitä aineksia tarvitset:

noin 12 ruisleipäviipaletta ( = 6 kokonaista ruisleipää)
1 prk valmista pastakastiketta tai maustettua tomaattimurskaa
4 rkl pakastesipulikuutioita (TAI itse pilkottuja sipulikuutioita)
1 tlk tonnikalaa vedessä
1 pss juustoraastetta



Näitä välineitä tarvitset:

Kulho, lusikka, veitsi, uunipelti, leivinpaperia







Näin valmistat leivät:

1. Laita uuni kuumenemaan 225 C asteeseen.











2. Ota uunipelti esiin ja laita leivinpaperiarkki sen päälle.












3. Levitä ruisleipäviipaleet pellille.









4. Avaa tonnikalapurkki ja kaada vedet tiskialtaaseen.








5. Kaada tonnikalapurkki kulhoon.











6.  Avaa pastakastikepurkki ja kaada kulhoon.








7.  Lisää noin 4 rkl pakastesipulikuutioita.








8.  Sekoita lusikalla. - Jos pidät hyvin mausteisesta ruoasta, voit lisätä halutessasi tässä vaiheessa mausteita, kuten valkosipulia tai mustapippuria.










 

9. Levitä kastike ruis- tai paahtoleipien päälle, noin 1-2 rkl jokaista leipää kohti.









10. Ripottele päälle juustoraastetta.








11. Paista 225 C asteessa, uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes juustoraaste on sulanut ja saanut hieman kullanruskeaa väriä pintaan. Ota pelti uunista käyttäen patalappuja- tai kintaita.









Muista sammuttaa lopuksi uuni!

Tarjoile ja nauti!










- VINKKI! Voit myös käyttää lämpimien voileipien päällysteenä  tällä ohjeella tehtyä tonnikalakastiketta.

- VINKKI! Voit käyttää täytettä myös pastakastikkeena. Kuumenna seos paistinpannulla tai mikrossa. Ohjeen mukaan valmistettu kastikemäärä vastaa noin 4 annosta pastakastikkeena käytettynä.

- VINKKI! Kasvisversio: Saat kasvistäytteiset lämpimät voileivät, kun lisäät pastakastikkeeseen esimerkiksi viipaloituja herkkusieniä tai paprikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.