23.2.2011

Sipulin pilkkominen

Näitä välineitä tarvitse sipulin pilkkomiseen: 

 

Leikkuulauta, terävä veitsi 


 

 

 

 




Näin pilkot sipulin: 

 

1. Leikkaa veitsellä sipulin suiposta päästä pala ja irrota kuoret.








2. Halkaise sipuli kahtia. Älä irrota sipulin kantaa.







3. Leikkaa sipuliin viiltoja pituussuunnassa terävällä veitsellä, mutta jätä kanta ehjäksi. Tee useita viiltoja tiheään.








4. Leikkaa sipuliin muutamia viiltoja vaakasuunnassa.







5. Leikkaa sitten viiltoja suiposta päästä vaakasuunnassa niin, että sipulista muodostuu pieniä kuutioita. Poista kantaosa viimeisenä. Toista sama toiselle sipulin puoliskolle.







- VINKKI! Sipulin kuori irtoaa helpommin, jos annat sipulin olla hetken aikaa kylmällä vedellä täytetyssä astiassa.

- VINKKI!  Tässä videolinkki, jossa tunnettu kokki Gordon Ramsey näyttää kuinka pilkkoa sipuli kuten yllä (englanniksi ilman tekstitystä). Tässä toinen englanninkielinen video, jossa näytetään myös kuinka pilkkoa sipuli. 

samankaltainen video
- VINKKI! Tässä eräs englanninkielinen video valkosipulin pilkkomisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.