Ohjeen avulla valmistat: noin 4 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: noin 45 min.
Vaikeusaste: hieman vaativampi
Valmistustapa: keittämällä
Näitä aineksia tarvitset:
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 tl curryjauhetta, currytahnaa tai paprikajauhetta
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattipyrettä
2,5 dl punaisia linssejä
2,5 dl kaura-, soija- tai muuta ruokakermaa
Näitä välineitä tarvitset:
Kattila + kansi, puuhaarukka tai -lasta, leikkuulauta, terävä veitsi, mittavälineet, mittakannu, siivilä.
Näin valmistat keiton:
1. Sipulin pilkkominen: Leikkaa veitsellä sipulin suiposta päästä pala ja irrota kuoret.
2. Halkaise sipuli kahtia. Älä irrota sipulin kantaa.
3. Leikkaa sipuliin viiltoja pituussuunnassa terävällä veitsellä, mutta jätä kanta ehjäksi. Tee useita viiltoja tiheään.
4. Leikkaa sipuliin muutamia viiltoja vaakasuunnassa.
5. Leikkaa sitten viiltoja suiposta päästä vaakasuunnassa niin, että sipulista muodostuu pieniä kuutioita. Poista kantaosa viimeisenä. Toista sama toiselle sipulin puoliskolle.
6. Aseta kattila liedelle ja laita levy päälle kovalle lämmölle (aseta nappula kohtaan 5). Anna kattilan kuumentua hetki (noin 30-60 s).
7. Lisää noin 1 rkl öljyä kattilaan.
8. Lisää kattilaan pilkotut sipulikuutiot. Kuullota sipulikuutioita hetki (noin 1 min), kunnes kuutiot pehmenevät ja saavat hieman väriä. Sipulikuutioita ei tarvitse kuitenkaan ruskistaa.
9. Mittaa ja lisää 1 litra kylmää vettä hanasta kattilaan. Laita kattilan kansi paikoilleen, jotta vesi kiehuu nopeammin. Vesi kiehuu, kun vesi alkaa kuplia ja siitä nousee vesihöyryä.
10. Kun vesi kiehuu, lisää 1 kasvisliemikuutio. - Poista folio liemikuution ympäriltä!
11. Lisää 1 tl curryjauhetta.
12. Lisää 2 rkl tomaattipyrettä.
13. Mittaa 2,5 dl linssejä siivilään. Huuhtele linssit viileän hanaveden alla siten, että linssit huuhtoutuvat joka puolelta.
14. Lisää huuhdellut linssit kattilaan. Sekoita seos puulastalla tasaiseksi ja aseta kattilan kansi päälle. Pienennä levyn lämpöä (aseta nuppi kohtaan 3). Keitä hiljalleen kannen alla noin 25 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä ja pehmenneitä.
15. Lisää lopuksi 2,5 kaurakerma ja sekoita tasaiseksi. Nosta levyn lämpöä hieman lämpöä (aseta nuppi kohtaan 5-6) ja kuumenna keittoa noin 2-4 minuuttia, kunnes keitto on jälleen kuumaa.
16. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Voit lisätä keittoon hieman lisää vettä, jos keitto tuntuu mielestäsi liian paksulta. Lisää vettä esimerkiksi 0,25 dl kerrallaan, kunnes keitto on mielestäsi sopivan paksuista.
- VINKKI! Jos pidät hyvin sileärakenteisista ruoista, voit soseuttaa valmiin keiton sauvasekoittimella.
Ravintoainesisältö
Koko resepti | Annos | |
Hiilihydraatteja | 113 g | 28 g |
Proteiinia | 52,5 g | 13 g |
Rasvaa | 50 g | 12,5 g |
Kuitua | 19 g | 4,8 g |
Energiaa kJ: | 4830 | 1207 |
Energiaa kcal: | 1170 | 293 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.