Ohjeen avulla valmistat: noin 5 annosta vatkattua puuroa.
Tarvittava valmistusaika arviolta: noin 1 h.
Vaikeusaste: helppo
Tarvittava valmistusaika arviolta: noin 1 h.
Vaikeusaste: helppo
Valmistustapa: keittämällä
Näitä aineksia tarvitset:
1 l vettä
1,5 dl mannasuurimoita
1 dl sokeria
3 dl puolukoita, punaisia tai mustia viinimarjoja tai mustikoita.
Näitä välineitä tarvitset:
Kattila + kansi, vispilä, mittavälineet, sähkövatkain + sekoittimet.
Näin valmistat puuron:
1. Mittaa 1 l kylmää vettä hanasta kattilaan.
2. Laita kattila liedelle ja säädä liesi täydelle teholle (aseta nuppi kohtaan 6). Kuumenna vesi kiehuvaksi. Vesi kiehuu kun pohjasta alkaa nousta kuplia ja vesi höyryää.
3. Lisää kiehuvaan veteen 3 dl puolukoita.
4. Lisää 1 dl sokeria ja sekoita vispilällä. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes vesi kiehuu uudelleen ja puolukat alkavat hajota.
6. Pienennä lämpöä (aseta nuppi kohtaan 3) ja keitä puuroa 7-10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes mannasuurimot ovat kypsyneet ja puuro saostunut.
7. Jäähdytä puuro kylmäksi esimerkiksi tiskialtaassa. Aseta tulppa paikoilleen. Laita kattila altaaseen ja asetan kansi päälle. Valuta kylmää vettä noin kattilan puoleen väliin asti.
8. Ota kattila pois altaasta ja vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa.
Tarjoa esimerkiksi kylmän maidon kera.
- VINKKI! Voit syödä puuron myös lämpimänä tai kylmänä ilman vatkaamista.
-VINKKI! Jos haluat tasaisemman puuron, siivilöi puolukat pois keittämisen jälkeen ja lisää mannasuurimoit siivilöityyn mehuun.
- VINKKI! Jos käytät kuitupitoisempia mannasuurimoita, saat enemmän makua puuroon, mutta vaahdosta tulee vähemmän kuohkeaa.
- VINKKI! Voit käyttää myös esimerkiksi graham täysjyvävehnäjauhoja. Käytä jauhoja n. 2 dl.
- VINKKI! Mustikoita käyttämällä puurosta tulee vähemmän kirpeä. Tällöin riittää vain 0,5 dl sokeria.
Ravintoainesisältö
Koko resepti | Annos / kpl | |
Hiilihydraatteja | 192 g | 38 g |
Proteiinia | 15 g | 3 g |
Rasvaa | 1,6 g | 0,3 g |
Kuitua | 10 g | 2 g |
Energiaa kJ: | 3720 | 744 |
Energiaa kcal: | 889 | 15130 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.