3.3.2011

Vatkattu marjapuuro













Ohjeen avulla valmistat: noin 5 annosta vatkattua puuroa.
Tarvittava valmistusaika arviolta: noin 1 h.
Vaikeusaste: helppo
Valmistustapa: keittämällä


Näitä aineksia tarvitset:

1 l vettä
1,5 dl mannasuurimoita
1 dl sokeria

3 dl puolukoita, punaisia tai mustia viinimarjoja tai mustikoita.















7. Jäähdytä puuro kylmäksi esimerkiksi tiskialtaassa. Aseta tulppa paikoilleen. Laita kattila altaaseen ja asetan kansi päälle.  Valuta kylmää vettä noin kattilan puoleen väliin asti.








8. Ota kattila pois altaasta ja vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa.








Tarjoa esimerkiksi kylmän maidon kera.
- VINKKI! Voit syödä puuron myös lämpimänä tai kylmänä ilman vatkaamista. 

-VINKKI! Jos haluat tasaisemman puuron, siivilöi puolukat pois keittämisen jälkeen ja lisää mannasuurimoit siivilöityyn mehuun. 

- VINKKI! Jos käytät kuitupitoisempia mannasuurimoita, saat enemmän makua puuroon, mutta vaahdosta tulee vähemmän kuohkeaa. 

- VINKKI! Voit käyttää myös esimerkiksi graham täysjyvävehnäjauhoja. Käytä jauhoja n. 2 dl.

- VINKKI! Mustikoita käyttämällä puurosta tulee vähemmän kirpeä. Tällöin riittää vain 0,5 dl sokeria.


Ravintoainesisältö

 


Koko resepti
Annos / kpl
Hiilihydraatteja
  192 g
 38 g
Proteiinia
  15 g
 3 g
Rasvaa
  1,6 g
 0,3 g
Kuitua
  10 g
 2 g



Energiaa kJ:
  3720
744
Energiaa kcal:
  889
15130

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.