26.2.2011

Minttu-suklaa tiramisu














Ohjeen avulla valmistat: noin 10 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 30 min. - HUOM! Tarjoile mielellään vasta seuraavana päivänä.
Vaikeusaste: hieman vaativampi



Näitä aineksia tarvitset:

150 g Savoiardi- tai Vilhelmiinakeksejä
1-2 tl pikakahvijauhetta (TAI noin 1 dl valmista kahvia)
2,5 dl Flora Vanillaa tai muuta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarpone-juustoa
1 rkl tomusokeria
1 dl Fazer Marianne Crush- rouhetta (TAI itse rouhittuja Marianne karkkeja tai rakeita)

Pinnalle:

Kaakaojauhetta

Näitä välineitä tarvitset:

Vuoka (noin 30 x 22 cm), kulho, sähkövatkain ja vatkaimet,
ruokalusikka, mittavälineet, siivilä.

Lisäksi:

Kelmua tai folioa valmiin tiramisun suojaamiseksi







Näin valmistat tiramisun:

1. Valmista kahvi:  Mittaa 1 dl vettä mukiin ja lämmitä mikrossa noin 30 s. TAI Keitä vettä vedenkeittimellä ja mittaa 1 dl kuumaa vettä mukiin.











2. Sekoita 1-2 tl pikakahvijauhetta kuumaan veteen. 2 tl:lla pikakahvijauhetta saat vahvemman kahvin maun, mutta jos et pidä kovin paljoa kahvista, laita vain 1 tl.











3.Asettele keksit tasaisesti vuoan pohjalle.










4. Kostuta keksit kahvilla. Levitä n. 2 tl yhtä keksiä kohden. - Vaihtoehtoisesti voit kaataa kahvin laakeaan astiaan ja kostuttaa keksit yksitellen kahvissa ennen vuokaan laittoa.



5. Kaada vaniljakastike kulhoon ja kiinnitä vispiläosat sähkövatkaimeen. Aloita vatkaaminen pienellä teholla ja lisää tehoa pikkuhiljaa suuremmaksi. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.Siirrä sähkövatkain syrjään, mutta älä poista vispiläosia vielä.







6. Lisää 200 g tuorejuustoa ja 1 rkl tomusokeria ja sekoita käyttäen sekoittimen pienintä tehoa.









7. Lisää 1 dl Marianne Crush -rouhetta ja sekoita varovasti lusikalla.









8. Levitä seos keksipohjan päälle tasaisesti.








9. Laita vuoka jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai anna olla yön yli. Voit suojata tiramisun esimerkiksi tuorekelmulla.









10. Siivilöi juuri ennen tarjoilua pinnalle kaakaojauhetta. Leikkaa kakkulapiolla sopivan kokoisiksi annoksisi tarjolle.









-VINKKI! Voit tehdä tiramisun suoraan myös tarjoilukulhoihin, niin saat kauniit annokset. Valmista muuten annokset kuten yllä, mutta murustele keksit ensin käsin kulhon pohjalle pieniksi murusiksi.









Voit tehdä kulhoihin halutessasi myös useamman kerroksen.








Ripottele pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.















-VINKKI! Jos et pidä mintun mausta, jätä minttu-suklaarouhe pois. Jos taas kaipaat vahvempaa mintun makua, voit sekoittaa 1-2 tippaa minttuesanssia vaniljavaahtoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.