Ohjeen avulla valmistat: noin 25-30 kpl.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: vaativa
Valmistustapa: paistamalla
Näitä aineksia tarvitset:
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
1/2 tl suolaa
150 g (1 pss) sulatettua pakastepinaattia
1 rkl öljyä tai pullomargariinia
Paistamiseen:
Öljyä tai pullomargariinia
Esimerkiksi puolukkahilloa
Näitä välineitä tarvitset:
2 kulhoa, mittavälineet, vispilä, lettupannu, paistinlasta.
- Voit käyttää paistamiseen myös tavallista pannua, jos sinulla ei ole lettupannua tai haluat pastaa isompia lettuja.
Näin vamistat pinaattilettutaikinan:
1. Laita jäiset pinaattikuutiot pieneen kulhoon ja sulata mikrossa sulatusteholla noin 5 min.
2. Riko kaksi kananmunaa ja lisää toiseen kulhoon.
3. Riko munien rakenne vispilällä sekoittaen.
4. Mittaa ja lisää 5 dl maitoa kananmunien joukkoon.
5. Lisää sulanut pinaatti kulhoon maidon ja munien sekaan. Sekoita vispilällä.
6. Mittaa 2,5 dl jauhoja ja lisää kulhoon.
7. Mittaa 1/2 tl suolaa ja lisää kulhoon.
8. Sekoita tasaiseksi vispilällä ja anna taikinan turvota 15 minuuttia.
Näin paistat pinaattiletut:
1. Aseta lettupannu levylle ja laita levy keskilämmölle (aseta nuppi kohtaan 3 tai 4, riippuen levysi tehosta).
2. Lisää pannunsyvennyksille tilkka (noin ½ tl) öljyä tai pullomargariinia.
3. Annostele taikinaa pienen kauhan avulla noin 0,5 dl kaikille pannusyvennyksille.
- Jos paistat letut tavallisella paistinpannulla, annostele noin 1 tl rasvaa ja yksi kauhallinen taikinaa (= noin 1 dl) koko pannulle.
- Jos paistat letut tavallisella paistinpannulla, annostele noin 1 tl rasvaa ja yksi kauhallinen taikinaa (= noin 1 dl) koko pannulle.
4. Paista letut kypsiksi noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Käännä välissä varovasti lastan avulla. Keskilämmöllä (3-4) pannukakut kypsyvät tasaisesti joka puolelta.
- Jos lettujen pinta meinaa palaa helposti lieden lämmön ollessa säädetty kohtaan 4, vähennä lieden lämpöä ja käännä nuppi kohtaan 3.
- Jos letut jäävät liian vaaleiksi lieden lämmön ollessa säädetty kohtaan 3, nosta lieden lämpöä ja käännä nuppi kohtaan 4.
- Jos lettujen pinta meinaa palaa helposti lieden lämmön ollessa säädetty kohtaan 4, vähennä lieden lämpöä ja käännä nuppi kohtaan 3.
- Jos letut jäävät liian vaaleiksi lieden lämmön ollessa säädetty kohtaan 3, nosta lieden lämpöä ja käännä nuppi kohtaan 4.
Tarjoa pinaattiletut sellaisenaan tai puolukkasurvoksen kanssa. Perunamuusi ja porkkanaraaste sopivat myös hyvin pinaattilettujen kanssa.
Ravintoainesisältö (ilman puolukkahilloa)
Koko resepti | Annos/5 kpl | |
Hiilihydraatteja | 24 g | 5 g |
Proteiinia | 46 g | 9 g |
Rasvaa | 29 g | 6 g |
Kuitua | 9,5 g | 2 g |
Energiaa kJ: | 3755 | 751 |
Energiaa kcal: | 897 | 180 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.