23.2.2011

Porkkanateeleipäset















Ohjeen avulla valmistat: noin 12 kpl.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: helppo
Valmistustapa: uunissa

Näitä aineksia tarvitset:

2 dl kaurahiutaleita
2 dl  jauhoja (sämpylä- tai hiivaleipä)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl sokeria, hunajaa tai siirappia
2 dl porkkanaraastetta (= 2 isohkoa porkkanaa)
½ dl öljyä tai juoksevaa pullomargariinia
2 dl piimää tai jogurttia 



Näitä välineitä tarvitset:
Kulho, mittavälineet, kuorimaveitsi, raastinrauta, puuhaarukka, haarukka, lusikka, leivinpaperia ja uunipelti.





Näin valmistat leipäset:

1. Laita ensin uuni kuumenemaan 225 C asteeseen ja ota esiin tarvittavat raaka-aineet, astiat ja välineet. 



2. Mittaa 2 dl jauhoja ja lisää astiaan.



3. Mittaa 2 dl kaurahiutaleita ja lisää jauhojen sekaan.



4. Mittaa  ½ tl suolaa ja lisää astiaan. 



5. Mittaa 2 tl sokeria ja lisää astiaan. 



6. Mittaa 2 tl leivinjauhetta ja lisää astiaan.



7. Sekoita puuhaarukalla.



8. Mittaa ja lisää kuivien ainesten joukkoon ½ dl öljyä.









9. Lisää 1 prk kermaviiliä.





10. Sekoita puuharukalla tasaiseksi.




11. Pese porkkanat viileän veden alla ja kuori varovasti kuorimaveitsellä.








 

12. Raasta pestyt ja kuoritut porkkanat raastinraudan avulla. Tue raastinta pystyssä toisella kädellä ja varo vahingoittamasta sormiasi. Porkkanaraasteen karkeus riippuu käyttämäsi raastimen reikien koosta.




13. Lisää porkkanaraaste taikinan joukkoon ja sekoita. Voit käyttää taikinan sekoittamiseen puuhaarukkaa tai käsiäsi.


14.Laita leivinpaperi uunipellille.




15. Nostele lusikalla nokareita leivinpaperille.



16. Ripottele nokareiden päälle jauhoja ja taputtele sormin tasaisiksi noin 0,5-1 cm paksuisiksi.



17. Pistele leipiä haarukalla muutaman kerran.




18. Nosta pelti uuniin ja aseta unnin keskitasolle. Paista noin 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita. - Paistoaika vaihtelee uunista sekä leipien paksuudesta ja koosta riippuen.












 
19. Nosta leivät varovasti uunista, muista käyttää patalappuja tai patakinnasta suojana.











20. Paista loput taikinasta toistamalla vaiheet 15-19.


21. Muista lopuksi sammuttaa uuni!



Tarjoile leivät esimerkiksi margariinin, juuston ja tuoreiden kasvisten kera.
Teeleivät ovat parhaimmillaan samana päivänä, yli jääneet kannattaa pakastaa myöhempää varten.
















- VINKKI! Maidottoman version saat korvaamalla jogurtin, piimän tai kermaviilin esimerkiksi soijapohjaisella maustamattomalla jogurtilla.

VINKKI! Voit valmistaa leipäset myös yhtenä suurena leipäsenä siten, että:

1. Jaat taikinan kahteen osaan leivinpaperille ja taputtelet taikinapalat pyöreiksi, noin 1 cm paksuisiksi. Käytä taputtelussa apuna jauhoja ripottelemalla jauhoja hieman taikinakasojen päälle.

2. Kun olet taputellut taikinipalat tasaisiksi,  vedä taikinapyörällä/pitsaleikkurilla teeleivän pintaan neljä viiltoa. 

3. Pistele leivät haarukalla ja paista. 

4. Huom! Yksi isompi leipänen voi vaatia hieman pidemmän paistoajan kuin yllä paistetut yksittäiset leivät.


Ravintoainesisältö 



Koko resepti
1 kpl
Hiilihydraatteja
  140 g
 12 g
Proteiinia
  31 g
 2,5 g
Rasvaa
  61 g
 5 g
Kuitua
  19 g
 1,6 g



Energiaa kJ:
  5309
442
Energiaa kcal:
  1269
106


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.