Ohjeen avulla valmistat: noin 8 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: hieman vaativampi
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: hieman vaativampi
Valmistustapa: uunissa
Näitä aineksia tarvitset:
Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja, hiivaleipäjauhoja tai sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä (= 200 g)
1 kananmuna
1 rkl juoksevaa pullomargariinia tai öljyä
Täyte:
1 prk kermaviiliä (= 200 g)
2 kanamunaa
2 prk tonnikalaa
1 tl mustapippuria
(lisäksi halutessa 1 maustemitta valkosipulia, valkopippuria tai muita mausteita oman maun mukaan)
noin 1 dl juustoraastetta
Näitä välineitä tarvitset:
Näin valmistat piirakan pohjan:
2. Mittaa 2½ dl jauhoja kulhoon.
3. Lisää 2 tl leivinjauhetta. Sekoita puhaarukalla.
4. Lisää yksi (1 kpl) kananmuna kulhoon.
5. Lisää 1 purkillinen kermaviiliä.
6. Lisää 1 rkl pullomargariinia.
7. Sekoita tasaiseksi.
8. Voitele uunivuoka n. 1 rkl öljyä tai pullomargariinia.
9. Ripottele voidellulle vuoalle jauhoja ja pyörittele vuokaa niin, että jauhot tarttuvat rasvaan.
10. Kaada piirakkataikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Levitä tasaiseksi esimerkiksi jauhotetuin käsin tai lusikan avulla.
Näin valmistat piirakan täytteen:
1. Avaa tonnikalapurkit (2 prk) ja kaada vesi pois pesualtaaseen.
2. Kaada tonnikalat kulhoon. - Voit käyttää samaa kulhoa kuin käytit pohjan tekemiseen.
3. Lisää kulhoon kaksi kananmunaa.
4. Lisää 1 prk kermaviiliä.
5. Lisää 1 tl mustapippuria ja halutessasi muita mausteita (esim. valkosipulia, valkopippuria tms).
6. Sekoita ainekset.
7. Kaada täyte raa'an pohjataikinan päälle vuokaan. Levitä lastalla tasaisesti koko piirakkapohjan päälle.
8. Ripottele pinnalle halutessasi noin 1 dl juustoraastetta.
9. Laita uunivuoka uunin alatasolle ja kypsennä n. 30 minuuttia, kunnes piirakan pinta on saanut hieman kullanruskeaa väriä.
10. Ota piirakka pois käyttäen suojana patalappuja tai -kintaita.
Muista sammuttaa uuni!
Nauti välipalana sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin ja maidon kera.
- VINKKI! Korvaa 1 dl pohjaan tulevista jauhoista ruisjauhoilla.
- VINKKI! Laita täytteeseen vain 1 prk tonnikalaa ja lisää esimerkiksi 1 sipuli ja 1 paprika pilkottuna ja pannulla öljyssä (n. 1 rkl) paistettuna.
- VINKKI! Tee kasvispiirakka jättämällä tonnikala pois kokonaan. Pilko esimerkiksi sipulia, paprikaa, herkkusieniä ja kesäkurpitsaa ja paista kasvikset öljyssä (n. 1 rkl) pannulla. Sekoita paistettuihin kasviksiin kermaviili, kananmuna ja mausteet ja lisää taikinan päälle kuten yllä. Voit kokeilla lisätä myös esimerkiksi pari ruokalusikallista aurinkokuivattuja tomaatteja tai fetajuustoa.
Ravintoainesisältö
Koko resepti | 1 annos | |
Hiilihydraatteja | 120 g | 15 g |
Proteiinia | 122 g | 15,3 g |
Rasvaa | 68 g | 8,5 g |
Kuitua | 12,7 g | 1,6 g |
Energiaa kJ: | 6789 | 848 |
Energiaa kcal: | 1622 | 203 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.