25.2.2011

Tonnikalapiirakka













Ohjeen avulla valmistat: noin 8 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: hieman vaativampi
Valmistustapa: uunissa


Näitä aineksia tarvitset: 

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja, hiivaleipäjauhoja tai sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä (= 200 g)
1 kananmuna
1 rkl juoksevaa pullomargariinia tai öljyä

Täyte:
1 prk kermaviiliä (= 200 g)
2 kanamunaa
2 prk tonnikalaa
1 tl mustapippuria
(lisäksi halutessa 1 maustemitta valkosipulia, valkopippuria tai muita mausteita oman maun mukaan)
noin 1 dl juustoraastetta



Näitä välineitä tarvitset:
Piirakkavuoka (halkaisija 25 cm), kulho, puulasta, mittavälineet, haarukka.







 
Näin valmistat piirakan pohjan:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 C asteeseen.










2. Mittaa 2½ dl jauhoja kulhoon.










3. Lisää 2 tl leivinjauhetta. Sekoita puhaarukalla.







 


4. Lisää yksi (1 kpl) kananmuna kulhoon.









5. Lisää 1 purkillinen kermaviiliä.





6. Lisää 1 rkl pullomargariinia.


 








7. Sekoita tasaiseksi.












8. Voitele uunivuoka n. 1 rkl öljyä tai pullomargariinia.












9. Ripottele voidellulle vuoalle jauhoja ja pyörittele vuokaa niin, että jauhot tarttuvat rasvaan.








 


10. Kaada piirakkataikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Levitä tasaiseksi esimerkiksi jauhotetuin käsin tai lusikan avulla.












Näin valmistat piirakan täytteen:

1. Avaa tonnikalapurkit (2 prk) ja kaada vesi  pois pesualtaaseen.










2. Kaada tonnikalat kulhoon. - Voit käyttää samaa kulhoa kuin käytit pohjan tekemiseen.










3. Lisää kulhoon kaksi kananmunaa.










4. Lisää 1 prk kermaviiliä.













5. Lisää 1 tl mustapippuria ja halutessasi muita mausteita (esim. valkosipulia, valkopippuria tms).










6. Sekoita ainekset.












7. Kaada täyte raa'an pohjataikinan päälle vuokaan. Levitä lastalla tasaisesti koko piirakkapohjan päälle.










8. Ripottele pinnalle halutessasi noin 1 dl juustoraastetta.











9. Laita uunivuoka uunin alatasolle ja kypsennä n. 30 minuuttia, kunnes piirakan pinta on saanut hieman kullanruskeaa väriä.












10. Ota piirakka pois käyttäen suojana patalappuja tai -kintaita.














Muista sammuttaa uuni!


Nauti välipalana sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin ja maidon kera.













- VINKKI! Korvaa 1 dl pohjaan tulevista jauhoista ruisjauhoilla.

- VINKKI! Laita täytteeseen vain 1 prk tonnikalaa ja lisää esimerkiksi 1 sipuli ja 1 paprika pilkottuna ja pannulla öljyssä (n. 1 rkl) paistettuna.

- VINKKI! Tee kasvispiirakka jättämällä tonnikala pois kokonaan. Pilko esimerkiksi sipulia, paprikaa, herkkusieniä ja kesäkurpitsaa ja paista kasvikset öljyssä (n. 1 rkl) pannulla. Sekoita paistettuihin kasviksiin kermaviili,  kananmuna ja mausteet ja lisää taikinan päälle kuten yllä. Voit kokeilla lisätä myös esimerkiksi pari ruokalusikallista aurinkokuivattuja tomaatteja tai fetajuustoa.

Ravintoainesisältö 



Koko resepti
1 annos 
Hiilihydraatteja
  120 g
 15 g
Proteiinia
  122 g
 15,3 g
Rasvaa
  68 g
 8,5 g
Kuitua
  12,7 g
 1,6 g



Energiaa kJ:
  6789
848
Energiaa kcal:
  1622
203

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.