19.3.2011

Kasvistäyte perunoille

Ohjeen avulla valmistat:  noin 4 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 45 min.
Vaikeusaste: vähän vaativampi

Näitä aineksia tarvitset:


1 prk kevyt kermaviiliä
1/2 prk (= 100 g) tuorejuustoa
1/2 punasipulia
(1 valkosipulinkynsi halutessasi)
1 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
2 rkl kevyt fetajuustoa pilkottuna
1/4 tl (= 1 maustemitta) mustapippuria
Tuoretta persiljaa,tilliä tai ruohosipulia tai kuivattuja yrttejä



Näitä välineitä tarvitset:

Leikkuulauta, terävä veitsi, haarukka, ruokalusikka,
teelusikka, 1 kulho, sakset.








Näin valmistat kasvistäytteen:

1. Kaada kermaviilipurkin sisältö kulhoon.








2. Ota puolet (100 g) tuorejuustosta ja lisää kulhoon.








3. Sekoita lusikalla.










4. Pilko puolikas punasipuli. Leikkaa veitsellä sipulin suiposta päästä pala ja irrota kuoret.


5. Halkaise sipuli kahtia. Älä irrota sipulin kantaa.Se helpottaa pilkkomista.



6. Leikkaa sipuliin viiltoja pituussuunnassa terävällä veitsellä, mutta jätä kanta ehjäksi. Tee useita viiltoja tiheään.




7. Leikkaa sipuliin muutamia viiltoja vaakasuunnassa.




8. Leikkaa sitten viiltoja suiposta päästä vaakasuunnassa niin, että sipulista muodostuu pieniä kuutioita. Poista kantaosa viimeisenä. Lisää sipulikuutiot kulhoon.



9. Pilko halutessasi 1 valkosipulinkynsi. Irrota 1 valkosipulinkynsi ja aseta se leikkuulaudalle. - Voit jättää valkosipulin täytteestä pois, jos et pidä valkosipulin mausta.









10. Aseta veitsi vaakatasossa valkosipulinkynnen päälle ja lyö kämmenellä veitsen päälle. Näin kuoret irtoavat helpommin.






11. Irrota kuoret.









12. Viipaloi valkosipuli pieniksi viipaleiksi pitkittäisillä ja poikittaisilla viilloilla. Lisää kulhoon.







13. Ota n. 2 rkl fetajuustokuutioita ja pilko veitsellä pienemmiksi. Lisää kulhoon.








14. Ota n. 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja ja pilko veitsellä pienemmiksi. Lisää kulhoon.









15. Lisää joukkoon 1/4 tl mustapippuria.








16. Huuhtele tuore persilja viileän veden alla ja ravistele ylimääräiset vedet pois. Leikkaa puhtailla keittiösaksilla 2-3 rkl tilliä suoraan kulhoon.










17. Sekoita seos tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa lisää mustapippuria tai persiljaa.
























- VINKKI! Jos sipulin ja valkosipulin maku on liian voimakas, voit kokeilla niiden sijaan esimerkiksi paprikaa ja kurkkua pilkottuna.

- VINKKI! Suolan määrää voit vähentää käyttämällä raejuustoa fetajuuston sijaan.

Ravintoainesisältö

 


Koko resepti
Annos / kpl
Hiilihydraatteja
  17 g
 4,2 g
Proteiinia
  17 g
 4,2g
Rasvaa
  32 g
 8 g
Kuitua
  2 g
 0,5 g



Energiaa kJ:
  1830
457
Energiaa kcal:
  437
109

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.