Näitä aineksia tarvitset:
2 dl kaurahiutaleita
2 dl jauhoja (sämpylä- tai hiivaleipä)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl sokeria, hunajaa tai siirappia
½ dl öljyä tai juoksevaa pullomargariinia
2 dl piimää, jogurttia tai kermaviiliä
Näin valmistat leipäset:
1. Laita ensin uuni kuumenemaan 225 C asteeseen ja ota esiin tarvittavat raaka-aineet, astiat ja välineet.
2. Mittaa 2 dl jauhoja ja lisää astiaan.
3. Mittaa 2 dl kaurahiutaleita ja lisää jauhojen sekaan.
4. Mittaa ½ tl suolaa ja lisää astiaan.
5. Mittaa 2 tl sokeria ja lisää astiaan.
6. Mittaa 2 tl leivinjauhetta ja lisää astiaan.
7. Sekoita puuhaarukalla.
8. Mittaa ja lisää kuivien ainesten joukkoon ½ dl öljyä.
9. Lisää 1 prk kermaviiliä.
10. Sekoita puuharukalla tasaiseksi.
11. Laita leivinpaperi pellille.
12.Nostele lusikalla nokareita leivinpaperille.
13. Ripottele nokareiden päälle jauhoja ja taputtele sormin tasaisiksi noin 0,5-1 cm paksuisiksi.
14. Pistele leivät haarukalla.
15. Nosta pelti uuniin ja aseta unnin keskitasolle.
Paista noin 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita. - Paistoaika vaihtelee uunista sekä leipien paksuudesta ja koosta riippuen.
16. Nosta leivät varovasti uunista, muista käyttää patalappuja tai patakinnasta suojana.
17. Paista loput taikinasta toistamalla vaiheet 12-16.
18. Muista lopuksi sammuttaa uuni!
Tarjoile leivät esimerkiksi margariinin, juuston ja tuoreiden kasvisten kera.
Teeleivät ovat parhaimmillaan samana päivänä, yli jääneet kannattaa pakastaa myöhempää varten.
- VINKKI! Maidottoman version saat korvaamalla jogurtin, piimän tai kermaviilin esimerkiksi soijapohjaisella maustamattomalla jogurtilla.
- VINKKI! Lisäämällä taikinaan 2 dl porkkanaraastetta saat herkullisia porkkanateeleipäsiä.
-VINKKI! Voit valmistaa leipäset myös siten, että jaat taikinan kahteen osaan leivinpaperille ja taputtelet taikinapalat pyöreiksi, noin 1 cm paksuisiksi.
Käytä taputtelussa apuna jauhoja ripottelemalla jauhoja hieman taikinakasojen päälle.
Kun olet taputellut taikinipalat tasaisiksi, vedä taikinapyörällä/pitsaleikkurilla teeleivän pintaan neljä lohkoa. Pistele leivät haarukalla ja paista.
Yksi isompi leipänen voi vaatia hieman pidemmän paistoajan kuin yllä paistetut yksittäiset leivät.
Käytä taputtelussa apuna jauhoja ripottelemalla jauhoja hieman taikinakasojen päälle.
Kun olet taputellut taikinipalat tasaisiksi, vedä taikinapyörällä/pitsaleikkurilla teeleivän pintaan neljä lohkoa. Pistele leivät haarukalla ja paista.
Yksi isompi leipänen voi vaatia hieman pidemmän paistoajan kuin yllä paistetut yksittäiset leivät.
Ravintoainesisältö
Koko resepti | 1 kpl | |
Hiilihydraatteja | 128 g | 12,8 g |
Proteiinia | 29 g | 2,9 g |
Rasvaa | 60 g | 6 g |
Kuitua | 14 g | 1,4 g |
Energiaa kJ: | 5036 | 503 |
Energiaa kcal: | 1203 | 120 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.