20.2.2011

Kauraiset teeleipäset












 
Ohjeen avulla valmistat: noin 10 kpl.
Arvioitu valmistusaika: alle 60 min.
Vaikeusaste: helppo



Näitä aineksia tarvitset:
2 dl kaurahiutaleita
2 dl  jauhoja (sämpylä- tai hiivaleipä)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl sokeria, hunajaa tai siirappia
½ dl öljyä tai juoksevaa pullomargariinia
2 dl piimää, jogurttia tai kermaviiliä
 


Näitä välineitä tarvitset:
Kulho, mittavälineet, puuhaarukka, haarukka, lusikka, leivinpaperia ja uunipelti. 






Näin valmistat leipäset:

  1. Laita ensin uuni kuumenemaan 225 C asteeseen ja ota esiin tarvittavat raaka-aineet, astiat ja välineet. 

2. Mittaa 2 dl jauhoja ja lisää astiaan.



3. Mittaa 2 dl kaurahiutaleita ja lisää jauhojen sekaan.



4. Mittaa  ½ tl suolaa ja lisää astiaan. 




5. Mittaa 2 tl sokeria ja lisää astiaan. 



6. Mittaa 2 tl leivinjauhetta ja lisää astiaan.


7. Sekoita puuhaarukalla.


8. Mittaa ja lisää kuivien ainesten joukkoon ½ dl öljyä.









9. Lisää 1 prk kermaviiliä.



 
10. Sekoita puuharukalla tasaiseksi.




11. Laita leivinpaperi pellille.




 
12.Nostele lusikalla nokareita leivinpaperille.



13.  Ripottele nokareiden päälle jauhoja ja taputtele sormin tasaisiksi noin 0,5-1 cm paksuisiksi.



14. Pistele leivät haarukalla.
   



15. Nosta pelti uuniin ja aseta unnin keskitasolle.
Paista noin 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita. - Paistoaika vaihtelee uunista sekä leipien paksuudesta ja koosta riippuen.



16. Nosta leivät varovasti uunista, muista käyttää patalappuja tai patakinnasta suojana.




17. Paista loput taikinasta toistamalla vaiheet 12-16.


18. Muista lopuksi sammuttaa uuni!



Tarjoile leivät esimerkiksi margariinin, juuston ja tuoreiden kasvisten kera.
Teeleivät ovat parhaimmillaan samana päivänä, yli jääneet kannattaa pakastaa myöhempää varten.











       
      - VINKKI! Maidottoman version saat korvaamalla jogurtin, piimän tai kermaviilin esimerkiksi soijapohjaisella maustamattomalla jogurtilla.

      - VINKKI!  Lisäämällä taikinaan 2 dl porkkanaraastetta saat herkullisia porkkanateeleipäsiä.

      -VINKKI! Voit valmistaa leipäset myös siten, että jaat taikinan kahteen osaan leivinpaperille ja taputtelet taikinapalat pyöreiksi, noin 1 cm paksuisiksi.
      Käytä taputtelussa apuna jauhoja ripottelemalla jauhoja hieman taikinakasojen päälle.
      Kun olet taputellut taikinipalat tasaisiksi,  vedä taikinapyörällä/pitsaleikkurilla teeleivän pintaan neljä lohkoa. Pistele leivät haarukalla ja paista.
      Yksi isompi leipänen voi vaatia hieman pidemmän paistoajan kuin yllä paistetut yksittäiset leivät.

      Ravintoainesisältö



      Koko resepti
      1 kpl
      Hiilihydraatteja
        128 g
       12,8 g
      Proteiinia
        29 g
       2,9 g
      Rasvaa
        60 g
       6 g
      Kuitua
        14 g
       1,4 g



      Energiaa kJ:
        5036
      503
      Energiaa kcal:
        1203
      120

      Ei kommentteja:

      Lähetä kommentti

      Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.