4.3.2011

Marjapiiras














Ohjeen avulla valmistat: noin 10 annosta.
Tarvittava vamistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: hieman vaativampi
Valmistustapa: uunissa


Näitä aineksia tarvitset:

1 pkt valmista kauramurotaikinaa
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
n. 4 dl marjoja (mustikkaa, puolukkaa, vadelmaa, mansikoita yms.)


Lisäksi:

Öljyä tai pullomargariinia vuoan voiteluun.
Esimerkiksi vaniljakastiketta tarjoiluun.



 
Näitä välineitä tarvitset:
Piirakkavuoka (halkaisija noin 25 cm), kulho, vispilä, mittavälineet, ruokalusikka.
Lisäksi esimerkiksi pullasuti tms. vuoan voiteluun.




Näin valmistat piirakan:

1. Ota kauramuropaketti huoneenlämpöön sulamaan noin 30 minuuttia aiemmin tai ota taikinalevyt pois pakkauksesta lautaselle ja sulata taikinalevujä varovasti mikrossa 320 W noin 1-2 minuuttia.








2. Laita uuni kuumenemaan 200 C asteeseen.












3. Voitele piirakkavuoka kauttaaltaan öljyllä tai pullomargariinilla (n. 1 rkl). Käytä apuna esimerkiksi pullasutia.










4. Asettele sulaneet taikinalevyt vuoan päälle ja painele käsin tasaiseksi. Levitä taikinaa hieman reunoille asti.







5. Ripottele noin 4 dl marjoja piirakkavuoan päälle. - Voit käyttä esimerkiksi vain mustikoita tai vaikka 2 dl mustikoita ja 2 dl puolukoita.








6. Riko kulhoon 2 kananmunaa. Tarkista ettei kuoria mene sekaan.









7. Lisää 1 prk kermaviiliä.










8. Lisää 1/2 dl sokeria.










9. Lisää 1 tl vaniljasokeria. Sekoita vispilällä tasaiseksi.








10. Kaada seos tasaisesti piirakkavuoalle marjojen päälle.










11. Laita vuoka uuniin uunin alatasolle ja paista noin 30 minuuttia.











12. Ota vuoka uunista käyttäen patalappuja tai -kintaita. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Piirakkatäyte kiinteytyy hieman vielä piirakan jäähtyessä. Jäähdytä piirakka ja säilytä jääkaapissa.

Piirakka on jäähtyneenä herkullista sellaisenaan, nauti halutessasi vaniljakastikkeen kera.









- VINKKI! Voit halutessasi tehdä pohjan itse tällä ohjeella.

- VINKKI! Saat kevyemmän piirakan tekemällä piirakkaan pullataikinapohjan tällä ohjeella.

- VINKKI! Kokeile marjojen sijaan omenalohkoja. Kuori ja lohko omenat (n. 5 omenaa), asettele piirakan päälle. Ripottele omenoiden päälle n. 1/2-1 tl kanelia ennen kermaviili-muna-sokeriseoksen lisäämistä.


Ravintoainesisältö/annos  (ilman kastiketta)



Koko resepti
1 annos 
Hiilihydraatteja
  109 g
 10,9 g
Proteiinia
  22 g
 2,2 g
Rasvaa
  70 g
 7 g
Kuitua
  11 g
 1 g



Energiaa kJ:
  4928
492,8
Energiaa kcal:
  1175
117,5























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.