Ohjeen avulla valmistat: noin 10 annosta.
Tarvittava vamistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: hieman vaativampi
Tarvittava vamistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: hieman vaativampi
Valmistustapa: uunissa
Näitä aineksia tarvitset:
1 pkt valmista kauramurotaikinaa
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
n. 4 dl marjoja (mustikkaa, puolukkaa, vadelmaa, mansikoita yms.)
Lisäksi:
Öljyä tai pullomargariinia vuoan voiteluun.
Esimerkiksi vaniljakastiketta tarjoiluun.
Piirakkavuoka (halkaisija noin 25 cm), kulho, vispilä, mittavälineet, ruokalusikka.
Lisäksi esimerkiksi pullasuti tms. vuoan voiteluun.
Lisäksi esimerkiksi pullasuti tms. vuoan voiteluun.
Näin valmistat piirakan:
1. Ota kauramuropaketti huoneenlämpöön sulamaan noin 30 minuuttia aiemmin tai ota taikinalevyt pois pakkauksesta lautaselle ja sulata taikinalevujä varovasti mikrossa 320 W noin 1-2 minuuttia.
2. Laita uuni kuumenemaan 200 C asteeseen.
3. Voitele piirakkavuoka kauttaaltaan öljyllä tai pullomargariinilla (n. 1 rkl). Käytä apuna esimerkiksi pullasutia.
4. Asettele sulaneet taikinalevyt vuoan päälle ja painele käsin tasaiseksi. Levitä taikinaa hieman reunoille asti.
5. Ripottele noin 4 dl marjoja piirakkavuoan päälle. - Voit käyttä esimerkiksi vain mustikoita tai vaikka 2 dl mustikoita ja 2 dl puolukoita.
6. Riko kulhoon 2 kananmunaa. Tarkista ettei kuoria mene sekaan.
7. Lisää 1 prk kermaviiliä.
8. Lisää 1/2 dl sokeria.
9. Lisää 1 tl vaniljasokeria. Sekoita vispilällä tasaiseksi.
10. Kaada seos tasaisesti piirakkavuoalle marjojen päälle.
11. Laita vuoka uuniin uunin alatasolle ja paista noin 30 minuuttia.
12. Ota vuoka uunista käyttäen patalappuja tai -kintaita. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Piirakkatäyte kiinteytyy hieman vielä piirakan jäähtyessä. Jäähdytä piirakka ja säilytä jääkaapissa.
Piirakka on jäähtyneenä herkullista sellaisenaan, nauti halutessasi vaniljakastikkeen kera.
- VINKKI! Voit halutessasi tehdä pohjan itse tällä ohjeella.
- VINKKI! Saat kevyemmän piirakan tekemällä piirakkaan pullataikinapohjan tällä ohjeella.
- VINKKI! Kokeile marjojen sijaan omenalohkoja. Kuori ja lohko omenat (n. 5 omenaa), asettele piirakan päälle. Ripottele omenoiden päälle n. 1/2-1 tl kanelia ennen kermaviili-muna-sokeriseoksen lisäämistä.
Ravintoainesisältö/annos (ilman kastiketta)
Koko resepti | 1 annos | |
Hiilihydraatteja | 109 g | 10,9 g |
Proteiinia | 22 g | 2,2 g |
Rasvaa | 70 g | 7 g |
Kuitua | 11 g | 1 g |
Energiaa kJ: | 4928 | 492,8 |
Energiaa kcal: | 1175 | 117,5 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.