2.3.2011

Kaurapuuro

Kaurapuuro mikrossa












Ohjeesta: 1 annos.
Tarvittava valmistusaika arviolta: noin 5 minuuttia.
Vaikeusaste:hyvin helppo
Valmistustapa: mikrossa

Näitä aineksia tarvitset:

1 dl kaurahiutaleita
2 dl vettä, maitoa, soija- tai kauramaitoa








Näitä välineitä tarvitset:

Syvä lautanen, ruokalusikka, mittavälineet





Näin valmistat kaurapuuron:

1. Mittaa 1 dl kaurahiutaleita lautaselle.






 
2. Mittaa 2 dl kylmää hanavettä tai maitoa ja kaada lautaselle puurohiutaleiden sekaan.








3. Laita lautanen mikroon. Kuumenna puuroa mikrossa n. 700 w teholla 2 minuuttia. Valvo ettei puuro kiehu yli lautasen. Jos puuro näyttää kiehuvan yli, sammuta mikro, sekoita hieman lusikalla ja jatka kuumentamista pienemmällä teholla.















4. Ota valmis puuro mikrosta ja anna jäähtyä hetki ennen syömistä.













Nauti puuro esimerkiksi marjojen, banaanisiivujen, rusinoiden, jogurtin, maidon, mehukeiton tai pähkinöiden kera.

 

 

 

 

 

 

 

Ravintoainesisältö (1 annos puuroa tehtynä maitoon, ilman lisukkeita)

 


Koko resepti
Annos / kpl
Hiilihydraatteja
  32 g
 32 g
Proteiinia
  12 g
 12 g
Rasvaa
  3 g
 3 g
Kuitua
  4 g
 4 g



Energiaa kJ:
  909
909
Energiaa kcal:
  217
217

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.