20.2.2011

Amerikkalaiset mustikkapannarit


Ohjeen avulla valmistat: noin 25-30 kpl.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: vaativa
Valmistustapa: paistamalla

Näitä aineksia tarvitset:
2 kananmunaa
2 dl rasvatonta maitoa
1 tlk (= 200 g) kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1 rkl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1 maustemitta (= 1/4 tl) suolaa
2,5 dl pakastemustikoita


Paistamiseen:
Öljyä, juoksevaa pullomargariinia tai margariinia

Lisäksi:
Tarjoiluun vaahterasiirappia, marjoja tai hilloa



Näitä työvälineitä tarvitset:

2 kulhoa, mittavälineet, ruokalusikan TAI pienen kauhan, vispilän, paistinlastan, ja lettupannun.

- Jos sinulla ei ole lettupannua, voit paistaa pannukakut tavallisella paistinpannulla.






Valmista taikina näin:



  1.  Avaa kermaviilipurkki ja lisää koko sisältö astiaan.






2. Mittaa 2 dl maitoa ja lisää astiaan.







3. Mittaa 1 rk öljyä ja lisää astiaan.











4. Riko kananmunat ja lisää astiaan.










5. Vatkaa seos vispilällä tasaiseksi seokseksi.







- Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään omassa astiassa:

6.  Mittaa 4 dl vehnäjauhoja ja lisää uuteen, erilliseen astiaan.






7. Mittaa 1 maustemitta suolaa ja lisää jauhojen sekaan.






8.  Mittaa 3 rkl sokeria ja lisää astiaan.






9. Mittaa 1 tl leivinjauhetta ja lisää astiaan.







10. Mittaa 1tl ruokasoodaa ja lisää astiaan. Sekoita seosta.






11.Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan taikinaan ja sekoita seos tasaiseksi.







12. Lisää viimeiseksi joukkoon 2,5 dl jäisia mustikoita ja sekoita mustikat varovaisesti sekaan.

- Paista taikina pian mustikoiden lisäämisen jälkeen, sillä mustikat sulavat pian ja värjäävät taikinan siniseksi.

 







Paista pannukakut näin:

1.Laita levy päälle ja aseta lettupannu levylle. Säädä pannu keskilämmölle (aseta nuppi kohtaan 3 tai 4). Odota hetki ja anna pannun kuumentua.









2. Lisää pannunsyvennyksille tilkka (noin ½ tl) öljyä tai margariinia. (Kuvassa käytetty pullomargariinia)









3. Annostele taikinaa noin ½  dl ( = kukkurallinen ruokalusikka taikinaa) pannunsyvennystä kohden, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Voit käyttää annosteluun apuna esimerkiksi pientä kauhaa tai ruokalusikkaa.

  - Jos paistat pannukakut tavallisella pannukakulla, annostele taikinaa saman verran. Tällöin voit annostella keskikokoiselle pannulle 2-3 kasaa kerralla.




4. Paista letut kypsiksi noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Käännä välissä varovasti lastan avulla. Keskilämmöllä (3-4) pannukakut kypsyvät tasaisesti joka puolelta.

  - Jos pannukakkujen pinta meinaa palaa helposti lieden lämmön ollessa säädetty kohtaan 4, vähennä   lieden lämpöä ja käännä nuppi kohtaan 3.

  - Jos pannukakut jäävät liian vaaleiksi lieden lämmön ollessa säädetty kohtaan 3, nosta lieden lämpöä ja käännä nuppi kohtaan 4.


5. Pannukakut ovat valmiita, kun ne ovat saaneet väriä pintaan ja kypsyneet myös sisältä.

Jos et ole varma ovatko pannukakut kypsiä myös sisältä, voit testata ovat pannukakut kypsiä esimerkiksi painamalla pannukakkua hyvin varovasti lastalla. Jos taikinaa ei valu ulos, ovat pannukakut kypsiä.

6.  Nosta valmiit pannukakut lautaselle ja pidä lämpiminä esimerkiksi alumiinifolion tai kannen alla sillä aikaa kun paistat taikinan loppuun. (Toista vaiheet 2-6)











7. Tarjoa pannukakut esimerkiksi vaahterasiirapin kanssa.













-     VINKKI! Mustikoiden sijaan voit käyttää myös esimerkiksi puolukoita tai vadelmia. Voit korvata mustikat taikinasta muilla marjoilla joko kokonaan tai osittain.

- HUOM! Maidottomat pannukakut saat käyttämällä kermaviilin sijaan esimerkiksi soijamaitoa ja -jogurttia.


Ravintoainesisältö  



Koko resepti
1 Annos/5 kpl 
Hiilihydraatteja
  246 g
 50 g
Proteiinia
  52,5 g
 10,5 g
Rasvaa
  69 g
 14 g
Kuitua
  14 g
 2,8 g



Energiaa kJ:
  7818
1563
Energiaa kcal:
  1868
373














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.