Ohjeen avulla valmistat: 2 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 30 min.
Vaikeusaste: helppo
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 30 min.
Vaikeusaste: helppo
Valmistustapa: uunissa
Näitä aineksia tarvitset:
2 kypsää banaania
2 rkl hunajaa, siirappia tai fariinisokeria
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
Lisäksi:
Rasvaa uunivuoan voiteluun
Tarjoiluun vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta
Näitä välineitä tarvitset:
Veitsi ja leikkuulauta sekä uunivuoka. Lisäksi esimerkiksi pullasuti uunivuoan voitelemiseksi.
Näin valmistat uunibanaanit:
1. Laita uuni päälle 225 C asteeseen.
2. Voitele uunivuoka rasvalla. Käytä apuna esimerkiksi pullasutia.
3. Kuori banaanit ja halkaise kahtia veitsellä.
4. Aseta banaanin puolikkaat uunivuoalle halkaisupinnat ylöspäin.
5. Levitä halkaisupinnoille hunajaa, noin 1/2 rkl yhtä puolikasta kohden.
6. Ripottele banaanin puolikkaiden päälle hasselpähkinärouhetta.
7. Laita uunivuoka uunin alatasolle ja paista noin 15 min. Ota uunivuoka varovasti pois, käyttäen patalappuja tai -kinnasta.
Muista sammuttaa lopuksi uuni!
Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Ravintoainesisältö (ilman kastiketta)
Koko resepti | 1 annos | |
Hiilihydraatteja | 80 g | 40 g |
Proteiinia | 10 g | 5 g |
Rasvaa | 42 g | 21 g |
Kuitua | 13,2 g | 6,6 g |
Energiaa kJ: | 3225 | 1612 |
Energiaa kcal: | 770 | 385 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.