26.2.2011

Uunibanaanit













Ohjeen avulla valmistat: 2 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 30 min.
Vaikeusaste:  helppo
Valmistustapa: uunissa


Näitä aineksia tarvitset:

2 kypsää banaania
2 rkl hunajaa, siirappia tai fariinisokeria
1/2 dl hasselpähkinärouhetta

Lisäksi:
Rasvaa uunivuoan voiteluun
Tarjoiluun vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta



Näitä välineitä tarvitset:

Veitsi ja leikkuulauta sekä uunivuoka. Lisäksi esimerkiksi pullasuti uunivuoan voitelemiseksi.





Näin valmistat uunibanaanit:

1.  Laita uuni päälle 225 C asteeseen.












2. Voitele uunivuoka rasvalla. Käytä apuna esimerkiksi pullasutia.









3. Kuori banaanit ja halkaise kahtia veitsellä.








4. Aseta banaanin puolikkaat uunivuoalle halkaisupinnat ylöspäin.








5. Levitä halkaisupinnoille hunajaa, noin 1/2 rkl yhtä puolikasta kohden.








6. Ripottele banaanin puolikkaiden päälle hasselpähkinärouhetta.









7. Laita uunivuoka uunin alatasolle ja paista noin 15 min. Ota uunivuoka varovasti pois, käyttäen patalappuja tai -kinnasta.












Muista sammuttaa lopuksi uuni!


 


 
Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.










Ravintoainesisältö  (ilman kastiketta)



Koko resepti
1 annos 
Hiilihydraatteja
  80 g
 40 g
Proteiinia
  10 g
 5 g
Rasvaa
  42 g
 21 g
Kuitua
  13,2 g
 6,6 g



Energiaa kJ:
  3225
1612
Energiaa kcal:
  770
385

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.