Valmistustapa: mikrossa
4 isoa, tasakokoista soseutuvaa perunaa (esim. Rosamunda)
Näitä välineitä tarvitset perunoiden valmistamiseen:
Mikronkestävä astia, haarukka, juuresharja, veitsi.
Näin valmistat perunat:
1. Pese perunat huolellisesti juuresharjaa käyttäen. Aseta perunat mikronkestävään astiaan ja pistele haarukalla tai tikulla reikiä perunoihin. Jos mikrossa on pyörivä alusta, asettele perunat astian ulkolaidoille.
2. Peitä perunat mikrokuvulla ja kypsennä täydellä teholla (700 W) n. 10-12 minuuttia, mikron tehon mukaan. Testaa perunoiden kyspsymistä haarukalla tai tikulla. Jos kypsennät vain yhden perunan kerrallaan, kypsennysaika on huomattavasti lyhyempi. Perunan kypsyyttä kannattaa tällöin kokeilla jo muutaman minuutun kuluttua.
3. Kuori auki tekemällä ristiviilto veitsellä, voit puristaa hieman perunan sivuilta, jolloin viilto aukeaa tai kaiva viiltoa pikkulusikalla.
Nauti haluamasi täytteen kera, esimerkiksi näiden ohjeiden mukaan valmistettujen kasvis- tai savulohitäytteen kanssa.
Ravintoainesisältö
1 kpl (á | noin 180 g) | |
Hiilihydraatteja | 26 g | |
Proteiinia | 3 g | |
Rasvaa | 0,3 g | |
Kuitua | 1,6 g | |
Energiaa kJ: | 450 | |
Energiaa kcal: | 107 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.