19.3.2011

Mikrossa kypsennetyt perunat

Ohjeella valmistat: 4 annosta.
Valmistusaika: alle 45 min.
Vaikeusaste: helppo
Valmistustapa: mikrossa


Näitä aineksia tarvitset perunoiden valmistamiseen:

4 isoa, tasakokoista soseutuvaa perunaa (esim. Rosamunda)




Näitä välineitä tarvitset perunoiden valmistamiseen:

Mikronkestävä astia, haarukka, juuresharja, veitsi.








Näin valmistat perunat:

1.  Pese perunat huolellisesti juuresharjaa käyttäen. Aseta perunat mikronkestävään astiaan ja pistele haarukalla tai tikulla reikiä perunoihin. Jos mikrossa on pyörivä alusta, asettele perunat astian ulkolaidoille.









2. Peitä perunat mikrokuvulla ja kypsennä täydellä teholla (700 W) n. 10-12 minuuttia, mikron tehon mukaan. Testaa perunoiden kyspsymistä haarukalla tai tikulla. Jos kypsennät vain yhden perunan kerrallaan, kypsennysaika on huomattavasti lyhyempi. Perunan kypsyyttä kannattaa tällöin kokeilla jo muutaman minuutun kuluttua.










3. Kuori auki tekemällä ristiviilto veitsellä, voit puristaa hieman perunan sivuilta, jolloin viilto aukeaa tai kaiva viiltoa pikkulusikalla.





Nauti haluamasi täytteen kera, esimerkiksi näiden ohjeiden mukaan valmistettujen kasvis- tai savulohitäytteen  kanssa.






 



 

Ravintoainesisältö

 


       1 kpl
noin 180 g)
Hiilihydraatteja

 26 g
Proteiinia

 3 g
Rasvaa

 0,3 g
Kuitua

 1,6 g



Energiaa kJ:

450
Energiaa kcal:

107

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.