27.2.2011

Kasvispitsat

3 erilaista kasvispitsaa (ohjeet alekkain alla olevassa järjestyksessä): 

- Feta-pinaatti
- Mozzarella-tomaatti-herkkusieni
- Feta-paprika-aurinkokuivattu tomaatti 












Jokaisen ohjeen avulla valmistat: yhden pitsan (4 annosta/pitsa).
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 30 min/pitsa.
Vaikeusaste: hieman vaativampi
Valmistustapa: uunissa

1. pitsa: Feta-pinaatti

Näitä aineksia tarvitset:

1 valmis pitsapohja
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl pinaattia
2 rkl kevyt fetajuustoa
1 rkl pinjansiemeniä
3 rkl juustoraastetta




Näitä välineitä tarvitset:

Uunipelti, leivinpaperia, kulho, ruokalusikka, sakset.









Näin valmistat pitsan:

1. Laita uuni päälle 225 C asteeseen.











2. Ota esille uunipelti ja laita leivinpaperi pellille.












3. Ota yksi valmis pitsapohja ja aseta leivinpaperille uunipellin päälle.










4. Levitä n. 2 rkl tomaattipyrettä pohjan päälle.










5. Laita 2 pinaattikuutiota (n. 2 rkl sulatettuna) pieneen kulhoon ja sulata n. 1 min sulatusteholla (320 W).









6. Levitä sulanut pinaatti pitsapohjalle.









7. Ripottele noin 2 rkl fetajuustokuutioita pohjalle.









8. Ripottele n. 2 rkl pinjansiemeniä pohjalle.









9. Ripottele n. 3 rkl juustoraastetta pohjalle.









10. Laita uunipelti uunin keskitasolle ja paista 10-15 minuuttia, kunnes juusto pinnalla on sulanut ja saanut hieman kullanruskeaa väriä.











2. pitsa: Mozzarella-tomaatti-herkkusieni

Näitä aineksia tarvitset:

1 valmis pitsapohja
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl pestokastiketta
2 pientä herkkusientä
5 kpl kirsikkatomaatteja
2 rkl pakastesipulikuutioita (TAI itse pilkottuja sipulikuutioita)
2 rkl mozzarellapalloja tai viipaloitua mozzarellaa
3 rkl juustoraastetta



Näitä välineitä tarvitset:


Uunipelti, leivinpaperia, ruokalusikka, teelusikka, leikkuulauta, terävä veitsi. Lsäksi voit tarvita saksia leivinpaperin leikkaamiseen ja pussien avaamiseen.








Näin valmistat pitsan:

1. Laita uuni päälle 225 C asteeseen.











2. Ota esille uunipelti ja laita leivinpaperi pellille.













3. Ota yksi valmis pitsapohja ja aseta leivinpaperille uunipellin päälle.









4. Levitä n. 2 rkl tomaattipyrettä pohjan päälle.










5. Levitä n. 1 tl pestokastiketta pohjan päälle.









6. Pese n. 2 pientä herkkusientä viileällä vedellä ja pilko veitsellä viipaleiksi.









7. Ripottele herkkusieniviipaleet pohjalle.









8. Pese n. 5 kpl kirsikkatomaatteja viileällä vedellä ja viipaloi kukin 2-3 osaan.








9. Ripottele tomaattiviipaleet pohjalle.











10. Ripottele n. 2 rkl tomaattipalloja pohjalle.









11. Ripottele pinnalle noin 2 rkl sipulikuutioita.









12.  Ripottele n. 3 rkl juustoraastetta viimeiseksi.










13. Laita uunipelti uunin keskitasolle ja paista n. 10-15 minuuttia, kunnes justo on sulanut ja saanut kullanruskeaa väriä pintaan.











3. pitsa: Feta-paprika-aurinkokuivattu tomaatti

Näitä aineksia tarvitset:

1 valmis pitsapohja
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 paprika
1 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl pakastesipulikuutioita
2 rkl oliiveja (kivettömiä, valmiiksi viipaloituja)
3 rkl juustoraastetta




Näitä välineitä tarvitset:

Uunipelti, leivinpaperia, ruokalusikka, leikkuulauta, terävä veitsi










Näin valmistat pitsan:

1. Laita uuni päälle 225 C asteeseen.











2. Ota esille uunipelti ja laita leivinpaperi pellille.













3. Ota yksi valmis pitsapohja ja aseta leivinpaperille uunipellin päälle.









4. Levitä n. 2 rkl tomaattipyrettä pohjan päälle.









 5. Pese paprika viileällä vedellä ja halkaise kahtia terävällä veitsellä.









 6. Poista keskellä oleva kantaosa, siemenet ja paprikan valkoiset osat.
 








7. Viipaloi 1/2 paprika. Viipaloi ensin suikaleiksi pystysuunnassa, sitten pienemmiksi paloiksi vaakasuunnassa.









8. Ripottele paprikasuikaleet pohjan päälle. 











9. Ripottele noin 2 rkl sipulikuutiotia pinnalle.









10. Ripottele noin 1 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja pohjalle.

 








11. Ripottele n. 2 rkl viipaloituja oliiveja pohjalle.









12. Ripottele viimeiseksi n. 3 rkl juustoraastetta pitsan päälle.










13. Laita uunipelti uunin keskitasolle ja paista n. 10-15 minuuttia, kunnes juusto pinnalla on sulanut ja saanut kullanruskeaa väriä.











 Leikkaa pitsat viipaleiksi, ripottele päälle esimerkiksi pitsamaustetta ja nauti.
















- VINKKI! Vaihtele pitsan täytteitä mielesi mukaan. Käytä lisäksi vaikkapa ananasta, kaprista,  ja sinihomejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.