19.3.2011

Jauhelihakastike










Ohjeen avulla valmistat: noin 4 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 30 min.
Vaikeusaste: helppo
Ruoka valmistetaan: paistamalla


Näitä aineksia tarvitset:

n. 400 g jauhelihaa
180 g suikalejuureksia
(tai esim. 100 g suikalejuureksia ja n. 80 g pakastesipulikuutioita)
1/8 tl (= 1/2 maustemitta) suolaa
1/4 tl (= 1 maustemitta) rouhittua mustapippuria
1/2 tl basilikaa tai oreganoa
1 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia
2-2,5 dl ruokakermaa
0,5 - 1 dl vettä (siten, että ruokakerman ja veden yhteismäärästä tulee yhteenlaskettuna 3 dl)



Näitä välineitä tarvitset:

Paistinpannu, paistinlasta, mittavälineet.







Näin valmistat kastikkeen:

1. Laita paistinpannu liedelle ja aseta levyn teho kovalle lämmölle (aseta nuppi kohtaan 6). Anna pannun kuumentua hetki.











2. Lisää jauheliha kuumalle pannulle. Poista mahdollinen imupaperi.








3. Paista jauheliha ilman rasvalisää kypsäksi. Liha on kypsää kun se on kauttaaltaan vaaleanruskean sävyistä.








4. Lisää suikalejuurekset jauhelihan sekaan ja paista kunnes ne ovat sulaneet ja kuumenneet.








5. Lisää 1 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia.








6. Lisää 1/8 tl (= 1/2 maustemitta) suolaa. - Suolan voit jättää halutessasi kokonaan pois, jos et pidä suolaisista mauista.









7. Lisää 1/4 tl (= 1 maustemitta) rouhittua mustapippuria.










8. Lisää 1/2 tl basilikaa.










9. Lisää ruokakermapurkin sisältö.










10. Mittaa ja lisää  hanasta 0,5 - 1 dl kylmää vettä siten, että kerman ja veden yhteismäärä on 3 dl. Huom! Laita 0,5 vettä, jos laitoit 2,5 dl ruokakermaa (= yhteensä 3 dl) ja 1 dl vettä, jos laitoit 2 dl ruokakermaa(= yhteensä 3 dl).










11. Sekoita ja säädä levyn tehoa pienemmälle (3). Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5-10 minuuttia tai esimerkiksi sen ajan, kun keität pastan tai perunoita.









 12. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita oman maun mukaan.
- Jos pidät mausteisesta ruoasta, lisää vielä esim. 1 rkl tomaattipyrettä ja 1 maustemitta mustapippuria. Myös paprikajauhe ja valkopippuri sopivat hyvin kastikkeeseen.

Muista sammutta levy lopuksi.

Nauti esimerkiksi keitetyn pastan, riisin tai perunoiden kera.









- VINKKI! Kasvisversio:  Kypsennä n. 1,5 - 2 dl soijarouhetta pakkauksen ohjeen mukaan ja paista öljyssä (n. 1 rkl). Lisää kasvissuikaleet, mausteet ja nesteet kuten yllä.

Ravintoainesisältö (kastike, ilman lisukkeita, kuten pastaa tai perunaa)


Koko resepti
1 annos 
Hiilihydraatteja
  17 g
 4,2 g
Proteiinia
  84 g
 21g
Rasvaa
  98 g
 24,5 g
Kuitua
  5 g
 1,2 g



Energiaa kJ:
  5478
1369
Energiaa kcal:
  1309
328

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.