Ohjeen avulla valmistat: noin 6 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: hieman vaativampi
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 60 min.
Vaikeusaste: hieman vaativampi
Valmistustapa: uunissa tai mikrossa
Näitä aineksia tarvitset:
5 isoa omenaa (TAI 10 pientä omenaa)
1 dl pullomargariinia tai 100 g margariinia sulatettuna
1 dl fariinisokeria tai sokeria
3 dl kaurahiutaleita
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl kanelia
Lisäksi:
Rasvaa uunivuoan voiteluun.
Vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta tarjoiluun.
Näitä välineitä tarvitset:
Leikkuulauta, kuorimaveitsi, veitsi, mittavälineet, ruokalusikka, kulho, uunivuoka (26 cm x 19 cm). Lisäksi esimerkiksi pullasuti vuoan voitelua varten.
Näin valmistat omena-kaurapaistoksen:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 C asteeseen.
2. Voitele uunivuoka rasvalla (esimerkiksi pullomargariinilla) käyttäen apuna esimerkiksi pullasutia.
3. Kuori omenat.
4. Viipaloi omenat pieniksi omenalohkoiksi. Halkaise omenat ensin siten, että voit poistaa keskellä olevan siemenkodan. Viipaloi ohuiksi siivuiksi.
5. Asettele kaikki lohkot voideltuun uunivuokaan.
6. Kaada 1 dl pullomargariinia kulhoon. - TAI ota 100 g margariinia ja sulata pienessä astiassa hyvin miedolla teholla (150-200 W) noin 30-60 s, kunnes margariini on juoksevaa.
7. Lisää 1 dl fariinisokeria sulan rasvan joukkoon.
8. Lisää 1 tl kanelia.
9. Sekoita lusikalla tasaiseksi.
10. Lisää 3 dl kaurahiutaleita.
11. Lisää 3 rkl vehnäjauhoja.
12. Sekoita lusikalla tasaiseksi.
13. Levitä seos tasaisesti omenalohkojen päälle.
Muista sammuttaa lopuksi uuni!
Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
-VINKKI! Voit valmistaa paistoksen myös mikrossa. Kokoa paistos kuten yllä mikron kestävään vuokaan (pyöreä). Kypsennä tällöin täydellä teholla (n. 800 W) 10 min.
Ravintoainesisältö (ilman kastiketta)
Koko resepti | 1 annos | |
Hiilihydraatteja | 250 g | 41,6 g |
Proteiinia | 22 g | 3,7 g |
Rasvaa | 90 g | 15 g |
Kuitua | 15 g | 2,5 g |
Energiaa kJ: | 8214 | 1369 |
Energiaa kcal: | 1963 | 327 |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.