Ohjeen avulla valmistat: noin 8 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: noin 1 h.
Vaikeusaste: helppo
Ruoka valmistetaan: uunissa
Näitä aineksia tarvitset:
Näitä aineksia tarvitset:
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/4 tl (= 1 maustemitta) suolaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl juoksevaa pullomargariinia (tai vastaavasti 50 g sulatettua margariinia)
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/4 tl (= 1 maustemitta) suolaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl juoksevaa pullomargariinia (tai vastaavasti 50 g sulatettua margariinia)
Näin valmistat pannukakun:
1. Riko kaksi (2 kpl) kananmunaa kulhoon. Riko munien rakenne vispilällä sekoittamalla.
4. Lisää 1/2 dl sokeria.
6. Lisää 1/4 tl (= 1 maustemitta) suolaa.
7. Lisää viimeiseksi 1/2 dl juokseva pullomargariinia tai sulatettua margariinia. Jos käytät margariinia, sulata 50 g margariinia pienessä astiassa hyvin miedolla teholla (150-200 W) noin 30-60 s, kunnes margariini on juoksevaa. Sekoita vispilällä tasaiseksi.
8. Anna taikinan turvota noin 30 min.
9. Laita uuni kuumenemaan 225 C asteeseen.
11. Sekoita noin 30 minuuttia seisonnutta taikinaa vielä vielä kerran ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
12. Laita uunipelti uunin keskitasolle ja paista noin 25 minuuttia, kunnes pannukakku on kypsä ja saanut hieman väriä pintaan. Ota valmis pannukakku uunista varovasti patalappuja tai patakintaita käyttäen.
Nauti pannukakku sellaisenaan tai esimerkiksi marjasurvoksen tai -hillon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.