19.3.2011

Pannukakku













Ohjeen avulla valmistat: noin 8 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: noin 1 h.
Vaikeusaste: helppo
Ruoka valmistetaan: uunissa 




Näitä aineksia tarvitset:






Näin valmistat pannukakun:

1. Riko kaksi (2 kpl) kananmunaa kulhoon. Riko munien rakenne vispilällä sekoittamalla.






 2. Mittaa ja lisää 8 dl maitoa kulhoon kananmunien joukkoon.











3. Lisää 4 dl vehnäjauhoja sekoittamalla taikinaa vispilällä koko ajan samanaikaisesti.









4. Lisää 1/2 dl sokeria.












5. Lisää 1 tl vaniljasokeria.










6. Lisää 1/4 tl (= 1 maustemitta) suolaa.











7. Lisää viimeiseksi 1/2 dl juokseva pullomargariinia tai sulatettua margariinia. Jos käytät margariinia, sulata  50 g margariinia pienessä astiassa hyvin miedolla teholla (150-200 W) noin 30-60 s, kunnes margariini on juoksevaa. Sekoita vispilällä tasaiseksi.









8. Anna taikinan turvota noin 30 min.

9. Laita uuni kuumenemaan 225 C asteeseen. 










10. Ota esille reunallinen uunipelti ja leivinpaperi ja aseta leivinpaperiarkki pellille.











11. Sekoita noin 30 minuuttia seisonnutta taikinaa vielä vielä kerran ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.









12. Laita uunipelti uunin keskitasolle ja paista noin 25 minuuttia, kunnes pannukakku on kypsä ja saanut hieman väriä pintaan. Ota valmis pannukakku uunista varovasti patalappuja tai patakintaita käyttäen.










Muista sammuttaa lopuksi uuni!










Nauti pannukakku sellaisenaan tai esimerkiksi marjasurvoksen tai -hillon kera.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ravintoainesisältö (ilman hilloa tms.)





Koko resepti
1 annos 
Hiilihydraatteja
  268 g
 33,5 g
Proteiinia
  65 g
 8 g
Rasvaa
  53 g
 6,6 g
Kuitua
  9 g
 1,1 g



Energiaa kJ:
  7720
965
Energiaa kcal:
  1845
231

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.