3.3.2011

Ohrapuuro














Ohjeen avulla valmistat: noin 4 annosta.
Tarvittava valmistusaika arviolta: uunissa noin  2 h, keittämällä alle 1 h.
Vaikeusaste: helppo
Valmistustapa: uunissa tai liedellä keittämällä.

Näitä aineksia tarvitset:

2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 l maitoa
4 dl vettä
1/4 tl suolaa

Lisäksi:

Öljyä tai pullomargariinia vuoan voiteluun.




Näitä välineitä tarvitset:
Uunivuoka (26 cm x 19 cm), mittavälineet.
Lisäksi esimerkiksi pullasuti vuoan voitelemiseen.



Näin valmistat uuniohrapuuron:

1. Laita uuni päälle 175 C asteeseen.












2. Voitele uunivuoka n. 1 rkl öljyllä tai margariinilla. Käytä rasvan levittämiseen esimerkiksi pullasutia.








3. Mittaa 2 dl ohrasuurimoita vuokaan.









4. Lisää 1/4 tl (= 1 maustemitta) suolaa.











5. Kaada 1 l maitoa vuokaan.










6. Mittaa ja lisää vesihanasta 4 dl kylmää vettä vuokaan.












7. Laita uunivuoka uunin alatasolle. Kypsennä n. 2 tuntia.












8. Ota uunivuoka n. 2 tunnin päästä pois käyttäen patalappuja/-kinnasta. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.











Nauti esimerkiksi maidon, mehukeiton, marjojen tai kanelin ja sokerin kera.







 
- VINKKI! Voit valmistaa ohrapuuron myös liedellä, jolloin kypsennysaika on lyhyempi:

1. Lisää 4 dl kylmää vettä isoon kattilaan ja laita lieden levy päälle (aseta nuppi kohtaan 6). Valitse keittämiseen esimerkiksi teflonkattila.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi.

3. Lisää 2 dl ohrasuurimoita kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. 

4. Lisää 1 l maitoa ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi välillä sekoittaen. Sekoittaminen on tärkeää, ettei maito pääse palamaan pohjaan. Rasvaisempi maito kestää paremmin keittämistä.

5. Kun maito alkaa kiehua, pienennä lämpöä n. 2-3:seen. Keitä puuroa ilman kantta n. 30 min. Puuron tulee poreilla hiljalleen liedellä. Muista sekoittaa välillä, ettei puuro pala pohjaan.

6. Sammuta levy ja nosta kattila levyltä. Laita kansi päälle ja anna hautua vielä 10-15 min.

7. Mausta suolalla halutessasi. 

Nauti maidon, mehukeiton, marjojen tai kanelin ja sokerin kera.


Ravintoainesisältö

 


 Koko   resepti
Annos / kpl
Hiilihydraatteja
  156 g
 39 g
Proteiinia
  44 g
 11 g
Rasvaa
  11 g
 2,7 g
Kuitua
  13 g
 3,2 g



Energiaa kJ:
  4124
1031
Energiaa kcal:
  985
246

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.