- Feta-pinaatti
- Mozzarella-tomaatti-herkkusieni
- Feta-paprika-aurinkokuivattu tomaatti
Jokaisen ohjeen avulla valmistat: yhden pitsan (4 annosta/pitsa).
Tarvittava valmistusaika arviolta: alle 30 min/pitsa.
Vaikeusaste: hieman vaativampi
Valmistustapa: uunissa
1. pitsa: Feta-pinaatti
Näitä aineksia tarvitset:
1 valmis pitsapohja
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl pinaattia
2 rkl kevyt fetajuustoa
1 rkl pinjansiemeniä
3 rkl juustoraastetta
Näitä välineitä tarvitset:
Uunipelti, leivinpaperia, kulho, ruokalusikka, sakset.
Näin valmistat pitsan:
1. Laita uuni päälle 225 C asteeseen.
2. Ota esille uunipelti ja laita leivinpaperi pellille.
3. Ota yksi valmis pitsapohja ja aseta leivinpaperille uunipellin päälle.
4. Levitä n. 2 rkl tomaattipyrettä pohjan päälle.
5. Laita 2 pinaattikuutiota (n. 2 rkl sulatettuna) pieneen kulhoon ja sulata n. 1 min sulatusteholla (320 W).
6. Levitä sulanut pinaatti pitsapohjalle.
7. Ripottele noin 2 rkl fetajuustokuutioita pohjalle.
8. Ripottele n. 2 rkl pinjansiemeniä pohjalle.
9. Ripottele n. 3 rkl juustoraastetta pohjalle.
10. Laita uunipelti uunin keskitasolle ja paista 10-15 minuuttia, kunnes juusto pinnalla on sulanut ja saanut hieman kullanruskeaa väriä.
2. pitsa: Mozzarella-tomaatti-herkkusieni
Näitä aineksia tarvitset:
1 valmis pitsapohja
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl pestokastiketta
2 pientä herkkusientä
5 kpl kirsikkatomaatteja
2 rkl pakastesipulikuutioita (TAI itse pilkottuja sipulikuutioita)
2 rkl mozzarellapalloja tai viipaloitua mozzarellaa
3 rkl juustoraastetta
Näitä välineitä tarvitset:
Uunipelti, leivinpaperia, ruokalusikka, teelusikka, leikkuulauta, terävä veitsi. Lsäksi voit tarvita saksia leivinpaperin leikkaamiseen ja pussien avaamiseen.
Näin valmistat pitsan:
1. Laita uuni päälle 225 C asteeseen.
2. Ota esille uunipelti ja laita leivinpaperi pellille.
3. Ota yksi valmis pitsapohja ja aseta leivinpaperille uunipellin päälle.
4. Levitä n. 2 rkl tomaattipyrettä pohjan päälle.
5. Levitä n. 1 tl pestokastiketta pohjan päälle.
6. Pese n. 2 pientä herkkusientä viileällä vedellä ja pilko veitsellä viipaleiksi.
7. Ripottele herkkusieniviipaleet pohjalle.
8. Pese n. 5 kpl kirsikkatomaatteja viileällä vedellä ja viipaloi kukin 2-3 osaan.
9. Ripottele tomaattiviipaleet pohjalle.
10. Ripottele n. 2 rkl tomaattipalloja pohjalle.
11. Ripottele pinnalle noin 2 rkl sipulikuutioita.
12. Ripottele n. 3 rkl juustoraastetta viimeiseksi.
13. Laita uunipelti uunin keskitasolle ja paista n. 10-15 minuuttia, kunnes justo on sulanut ja saanut kullanruskeaa väriä pintaan.
3. pitsa: Feta-paprika-aurinkokuivattu tomaatti
Näitä aineksia tarvitset:
1 valmis pitsapohja
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 paprika
1 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl pakastesipulikuutioita
2 rkl oliiveja (kivettömiä, valmiiksi viipaloituja)
3 rkl juustoraastetta
Näitä välineitä tarvitset:
Uunipelti, leivinpaperia, ruokalusikka, leikkuulauta, terävä veitsi
Näin valmistat pitsan:
1. Laita uuni päälle 225 C asteeseen.
2. Ota esille uunipelti ja laita leivinpaperi pellille.
3. Ota yksi valmis pitsapohja ja aseta leivinpaperille uunipellin päälle.
4. Levitä n. 2 rkl tomaattipyrettä pohjan päälle.
5. Pese paprika viileällä vedellä ja halkaise kahtia terävällä veitsellä.
6. Poista keskellä oleva kantaosa, siemenet ja paprikan valkoiset osat.
7. Viipaloi 1/2 paprika. Viipaloi ensin suikaleiksi pystysuunnassa, sitten pienemmiksi paloiksi vaakasuunnassa.
8. Ripottele paprikasuikaleet pohjan päälle.
9. Ripottele noin 2 rkl sipulikuutiotia pinnalle.
10. Ripottele noin 1 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja pohjalle.
11. Ripottele n. 2 rkl viipaloituja oliiveja pohjalle.
12. Ripottele viimeiseksi n. 3 rkl juustoraastetta pitsan päälle.
13. Laita uunipelti uunin keskitasolle ja paista n. 10-15 minuuttia, kunnes juusto pinnalla on sulanut ja saanut kullanruskeaa väriä.
Leikkaa pitsat viipaleiksi, ripottele päälle esimerkiksi pitsamaustetta ja nauti.
- VINKKI! Vaihtele pitsan täytteitä mielesi mukaan. Käytä lisäksi vaikkapa ananasta, kaprista, ja sinihomejuustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan vastaan kommentteja ja kehitysideoita koskien sivustoa ja ruokaohjeita.